У Лондоні під час акції екоактивістів Extinction Rebellion затримали 135 учасників

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
У Лондоні під час акції екоактивістів Extinction Rebellion затримали 135 учасників

Chris J Ratcliffe / Getty Images

У Лондоні поліція затримала 135 активістів соціально-політичного руху Extinction Rebellion, які блокували важливі автомагістралі. Про це повідомляє The Guardian.

У понеділок, 7 жовтня, групи демонстрантів перекрили Вестмінстерський та Ламбетський мости, Трафальгарську площу та Вайтхолл з метою змусити владу вжити більш дієвих заходів щодо захисту клімату.

На Трафальгарській площі був припаркований катафалк із труною, на якій написано: «Наше майбутнє». Водій автівки прикував себе до керма, тоді як інші активісти прикріпилися до днища автомобіля, а деякі лежали просто на дорозі. Організатори акції заявили, що вона триватиме весь тиждень.

Victoria Jones / PA Images via Getty Images

Chris J Ratcliffe / Getty Images

«Важливо, щоб уряд вживав серйозних дій і тиснув на інші держави з метою кардинально зменшити використання викопного палива, навіть якщо це означає, що нам потрібно знизити комфорт і кількість перельотів», — сказала одна з представниць «громадського опору», 32-річна Марія.

Jonathan Brady / PA Images via Getty Images

Також 7 жовтня акції пройшли в Парижі, Мадриді, Амстердамі, Нью-Йорку, Буенос-Айресі, Сіднеї, Мельбурні та інших великих містах світу.

Що таке Extinction Rebellion?

Це міжнародний рух, який використовує методи ненасильницької боротьби, щоб виступати проти кліматичних змін, зупинити масове вимирання та соціально-екологічний колапс. Рух було засновано в Великій Британії в травні 2018 року.

Учасники Extinction Rebellion вимагають від політиків сказати правду про ситуацію, оголосити надзвичайне кліматичне становище та скоротити викиди діоксиду вуглецю до 2025 року до нуля. Символ руху — пісочний годинник у колі, що нагадує про загрозу існуванню багатьох видів на планеті.

  • Увесь світ обговорює виступ 16-річної екоактивістки Грети Тунберг на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку. Вона заявила, що світові лідери позбавили її дитинства, змусивши боротися за порятунок планети замість навчання в школі.
  • У Лондоні група екоактивістів залила фальшивою кровʼю 100-річну будівлю Казначейства, у якій розташоване Міністерство фінансів.
  • Головний вхід до Міжнародного автосалону у Франкфурті-на-Майні заблокували кількасот активістів, які виступають за перехід на екологічно чисті види транспорту та реалізацію політики захисту клімату.