Зеленський: Я буду спілкуватися з Кличком перед тим, як його звільнити

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Президент Володимир Зеленський на пресмарафоні на Kyiv Food Market заявив, що готовий зустрітися з мером Києва Віталієм Кличком на тлі конфлікту. Зеленський вважає, що функції глави КМДА і мера необхідно розділити.

«Ми дивилися, як це відбувається в інших столицях. Я не проти закону про столицю, над звільненням Кличка думаю, я обовʼязково буду спілкуватися з Кличком перед тим, як його звільнити. Я така людина», — додав президент.

Таким чином він прокоментував законопроєкт про столицю, який ухвалила Рада і який передбачає поділ повноважень голови Київської міської адміністрації і мера. Законопроєктом пропонується відновити районні ради у Києві як представницькі органи жителів районів столиці. Загальний склад Київської міськради пропонується встановити у кількості 80 депутатів. Кількість депутатів районної ради пропонується обмежити до 20 осіб.

Повноваження Київської міської держадміністрації автори планують передати Київському магістрату, який, зокрема, відповідатиме за цільове призначення земельних ділянок у Києві.