Кличко подав позови проти Богдана та Кабміну через рішення про його звільнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко подав позов проти голови Офісу президента Андрія Богдана через можливе перевищення повноважень, коли той надіслав до Кабінету міністрів листа, який став підставою для розгляду урядом подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. Про це theБабелю розповів адвокат Кличка Олексій Шевчук.

Позов подано до Окружного адміністративного суду. Адвокат пояснив, що в діях Богдана вбачають ознаки кримінального злочину, оскільки надсилання такого листа виходить за межі повноважень Богдана, передбачені положенням про Офіс президента.

«Тобто Кабінет міністрів розглядав те, що було внесено в незаконний спосіб, і якщо президент сьогодні підпише це подання, він може стати співучасником цього злочину», — пояснив захисник.

Шевчук додав, що якщо суд підтвердить наявність ознак злочину в надсиланні Богданом згаданого листа до Кабміну, захист Кличка звертатиметься до правоохоронних органів з відповідними заявами.

Крім того, захист мера подав ще один позов, у якому вимагає визнати протиправними дії уряду щодо внесення президенту пропозиції про звільнення Кличка і просить скасувати відповідну пропозицію прем’єр-міністра Олексія Гончарука.