Мер Києва Віталій Кличко просить парламент розпустити Київраду VIII скликання

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Мер Києва Віталій Кличко просить парламент розпустити Київраду VIII скликання

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради з проханням розпустити Київраду VIII скликання. Про це столичний мер заявив після того, як Київрада вдруге не зібрала кворум для проведення сесії.

Уперше Київрада не змогла зібратися на засідання 12 вересня. Тоді Кличко оголосив про проведення консультацій з головами депутатських фракцій з приводу дострокового припинення повноважень Київради.

«Нагадаю, у вівторок, під час консультацій з лідерами всіх фракцій Київради, ми домовилися про проведення сесії сьогодні. Усі говорили про готовність зібратися заради вирішення гострих питань міста», — сказав Кличко.

Він додав, що необхідно приймати важливі для столиці рішення щодо соціальних виплат, зарплат і надбавок педагогам.

«Ми на порозі опалювального сезону, і є нагальні питання з підготовки до нього. Треба працювати також над бюджетом Києва на наступний рік. Це ті питання, які необхідно вирішувати невідкладно! Але все робиться для дестабілізації ситуації в столиці», — підкреслив Кличко.

За його словами, відсутність кворуму говорить про несумлінне виконання обовʼязків депутатами Київради. «Сьогодні бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові все ж таки не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення дострокових виборів у Києві! І нехай тепер депутати йдуть і розповідають киянам, як вони працювали», — заявив Віталій Кличко.

  • 4 вересня Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.
  • До Верховної Ради подали законопроєкт про внесення змін у закон «Про столицю України — місто-герой Київ», яким пропонується провести дострокові вибори мера Києва 8 грудня.
  • 24 липня голова Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів внести подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. На це Віталій Кличко заявив, що в разі його відставки з посади голови Київської міської державної адміністрації звернеться до суду за розʼясненнями щодо зміни столичної влади.