«Виграли пітчинг, а грошей не отримали». Журналістка Соколова заявила про загрозу зйомкам її фільму про онкохворих

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українська журналістка та телеведуча Яніна Соколова закликає президента Володимира Зеленського та міністра культури, молоді, сімʼї та спорту Володимира Бородянського втрутитися в ситуацію з вирішенням переможця пітчингу Державного агентства з питань кіно. Про це вона написала у Facebook.

Вона розповіла, що в липні цього року в Одесі разом з командою почала знімати фільм «Я, Ніна», який мав на меті змінити ставлення до онкохворих в Україні. Одеську частину стрічки вдалося відзняти за рахунок зібраних коштів.

«У серпні ми виграли пітчинг від Держкіно України на фінансування, але так його й не отримали! У жовтні зібрана нами команда так і не приступила до зйомок», — розповіла Соколова.

Вона додала, що «прийшла нова влада і вирішила, що результати 11-го пітчингу Держкіно незаконні».

«Я закликаю президента України Володимира Зеленського, міністра гуманітарної політики Володимира Бородянского звернути увагу на цю ситуацію, а комісію, яка повторно 10 жовтня визначатиме долю фільмів-переможців 11-го пітчингу, прийняти справедливе рішення!» — закликала журналістка.

Про що фільм?

Молода успішна журналістка Ніна здається цілком щасливою: коханий чоловік, двоє дітей, улюблена робота, друзі та молодість. Проте одного дня в неї діагностують рак.

Ніні роблять операцію з видалення внутрішніх жіночих органів. Оперує онкологиня Олександра, молода лікарка з міжнародним досвідом. Саме вона стає для Ніни найближчою людиною, точкою опори та символом одужання.

Ніна намагається утримати статус-кво на роботі та вдома, але хвороба змушує змінюватись. Закоханість, виснажливі медичні процедури та інший ритм життя допомагають Ніні знайти глибший контакт із собою.

Жінка починає дихати на повні груди та діє так, як не діяла б ніколи раніше. Вона знімає перуку в прямому ефірі, відкрито говорить про пережите та досліджує нові грані своєї чуттєвості. Витримавши натиск надмірно допитливих колег та зіткнувшись із глибокою самотністю, Ніна знаходить у собі сили, щоб почати все з нової сторінки.

Головні ролі в фільмі зіграють сама Яніна Соколова разом з музикантом Валерієм Харчишиним та акторкою Валерією Ходос.