Журналіст Яневський написав на речницю президента Юлію Мендель заяву до поліції

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Журналіст Яневський написав на речницю президента Юлію Мендель заяву до поліції

Журналіст Данило Яневський написав заяву до Соломʼянського райуправління Національної поліції на речницю Володимира Зеленського Юлію Мендель. Копію заяви Яневський опублікував у себе на сторінці в Facebook.

«З відкритих джерел (мережа інтернет) мені стало відомо про вчинення злочину посадовою особою — прессекретарем президента громадянкою Мендель Юлією Володимирівною», — зазначено в заяві.

Йдеться про інцидент, який стався біля будівлі Вищого антикорупційного суду, де журналісти чекали президента Володимира Зеленського. Серед представників ЗМІ був журналіст програми «Схеми» Сергій Андрушко. Коли він спробував поставити запитання Зеленському, його відштовхнула Юлія Мендель. Пізніше вона заявила, що не штовхала Андрушка, а лише зупинила його. «На відео видно, що я його не штовхала й не кидалася на нього, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки — давайте на цивілізоване «ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки», — заявила речниця президента.

«Дії прессекретаря президента є протиправними з точки зору кримінального законодавства, було допущено навмисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійній діяльності, відповідальність за яке передбачена ст. 171 КК України», — йдеться в заяві Яневського.

Жуналіст вимагає від правоохоронців внести заяву про вчинення Мендель кримінального правопорушення за ч.2. ч.3 ст. 171 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати досудове розслідування на підставі вчинення правопорушення, повідомити заявника про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування.