«Схопила мене за праву руку та за спину й почала тягнути». На агресивну поведінку Мендель поскаржилися ще двоє журналістів

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Журналіст «Радіо Свобода» Крістофер Міллер та журналістка видання «Лівий берег» Наталія Шимків теж стикалися з агресивною поведінкою прессекретарки президента України Юлією Мендель, повідомляє hromadske.

Міллер розповів, що 13 вересня на форумі YES у Києві він підійшов до Зеленського й запитав, чи пам’ятає він його та чи можна поставити запитання. Президент відповів: «Так, будь ласка».

«Я почав запитувати, але встиг сказати лише одне речення, коли Юлія Мендель підійшла до мене з-за спини, чим дуже мене здивувала. Вона схопила мене за праву руку та за спину й почала тягнути мене. Це було дуже неприємно, — зазначає Міллер. — Такого в Америці просто не буває».

Наталія Шимків розповіла, що також мала конфлікт із Мендель. За її словами, коли зустрічали українських моряків та політвʼязнів у аеропорту «Бориспіль», Мендель штовхнула її, бо вона зайшла за червону обмежувальну лінію.

«Насправді це було дуже дивно й агресивно, я фактично не робила нічого поганого, тому що я стояла біля своїх колег, просто за червоною лінією», — розповіла вона.

Чому скаржаться на Мендель

У четвер, 26 вересня, журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач опублікував у своєму Facebook кадри, на яких речниця президента Юлія Мендель відштовхнула журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання голові Офісу президента Андрію Богдану. Багато журналістів обурилися вчинком Мендель.

Сама Мендель заявила, що не штовхала Андрушка, а зупинила його. «На відео видно, що я його не штовхала й не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки — давайте на цивілізоване «ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки», — написала вона у Facebook.