Група журналістів «Ініціатива 34» закликала звільнити речницю Зеленського Мендель. Її звинуватили у провокації конфліктів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Група журналістів «Ініціатива 34» закликала президента Володимира Зеленського звільнити свою речницю Юлію Мендель через непрофесійну поведінку стосовно журналістів. Про це повідомляє «Українська правда».

«У звʼязку з непрофесіоналізмом, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів вимагаємо звільнити Юлію Мендель з посади прессекретаря президента України Володимира Зеленського. Від Офісу президента та Юлії Мендель чекаємо вибачень перед нашим колегою Сергієм Андрушком», — йдеться в заяві.

Зазначають, що заяву підписали «Громадське телебачення», журналісти Bihus.Info і засновник «Української правди» Олена Притула. Видання нагадало, що 28 вересня вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів.

Чому скаржаться на Мендель

У четвер, 26 вересня, журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач опублікував у своєму Facebook кадри, на яких речниця президента Юлія Мендель відштовхнула журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання голові Офісу президента Андрію Богдану. Багато журналістів обурилися вчинком Мендель.

Сама Мендель заявила, що не штовхала Андрушка, а зупинила його. «На відео видно, що я його не штовхала й не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки — давайте на цивілізоване «ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки», — написала вона у Facebook.