Суд Сімферополя зупинив розгляд справи Бекірова до його повного одужання

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Суд Сімферополя зупинив розгляд справи Бекірова до його повного одужання

Поліщук Максим / УНІАН

Суд анексованого Сімферополя призупинив процес проти кримськотатарського активіста Едема Бекірова до його повного одужання. Про це повідомляє «Кримський процес».

Таке рішення ухвалив суддя Центрального районного суду Сімферополя Сергій Деменок. На засіданні 7 жовтня прокурор виступив з клопотанням про те, щоб призупинити провадження. Зі свого боку адвокат Бекірова повідомив, що дата завершення реабілітації поки не відома, адвокати підтримали клопотання про зупинення судового провадження.

Сама справа залишиться в Центральному районному суді. Але сторони повернуться до розгляду тільки після того, як це дозволить стан здоровʼя Едема Бекірова.

Справа Бекірова

Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на вʼїзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року, куди він їхав, щоб відвідати 78-річну матір і родичів. Його затримали за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова. Сам затриманий неодноразово заявляв про свою невинність.

27 серпня Бекірова відпустили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Він перебував за ґратами 258 днів — з 12 грудня 2018 року. Перед обміном Бекірова вивезли з окупованого Сімферополя до Москви і тримали там протягом двох тижнів на конспіративній квартирі. 7 вересня бранець повернувся в Україну в рамках обміну полоненими за формулою «35 на 35».