PayPal не допомагатиме Facebook у запуску нової криптовалюти Libra

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Платіжна система Pay Pal відмовилася бути партнером Facebook у запуску криптовалюти Libra, пише Bloomberg з посиланням на заяву компанії. Співробітники Pay Pal брали участь у розробці криптовалюти.

Повідомляється, що про відмову від підтримки проєкту думають і інші фінансові партнери, зокрема, Visa і MasterСard. Вони побоюються проблем з американськими і європейськими регуляторами.

Втім, офіційною причиною відходу з Libra в офісі Pay Pal назвали пріоритетність інших проєктів.

«Зараз PayPal вирішила відмовитися від подальшої участі в Libra Association і продовжить приділяти увагу просуванню наших існуючих місій і бізнес-пріоритетів, оскільки ми прагнемо демократизувати доступ до фінансових послуг для населення, яке отримує недостатнє обслуговування», — заявила платіжна компанія. Представники Facebook відмовилися від коментарів.

Раніше компанія Facebook анонсувала власну криптовалюту Libra і електронний гаманець Calibra. Їх мали запустити у 2020 році.

Користуватися криптовалютою можна буде у Facebook Messenger, WhatsApp і в окремому додатку, робота над яким ще триває. Гаманець Calibra дозволить відправляти криптовалюту Libra майже всім, хто має смартфон.