У Саудівській Аравії жінкам дозволили служити у вищих військових званнях

Автор:
Марина Федорова
Дата:

Міністерство оборони Саудівської Аравії вперше дозволило жінкам служити в армії у вищих військових званнях. Вони зможуть носити звання молодших капралів, капралів, сержантів у Королівських сухопутних військах Саудівської Аравії, Королівських військово-повітряних силах, Королівському флоті, силах ППО, Ракетних військах стратегічного призначення і медичних службах.

Як повідомляє арабське видання «Аш-Шарк аль-Аусат», жінки і раніше були представлені в армії: вони обіймали посади в управліннях громадської безпеки, боротьби з наркотиками, управлінні вʼязниць і митниці. Вони також працювали інспекторами, охоронцями, у сфері безпеки дорожнього руху та в поліції.

«Прийом жінок на вищу військову службу — це важливий крок у правильному напрямку», — заявив газеті колишній співробітник міністерства оборони Хасан аль-Шихірі.

  • Останніми роками Саудівська Аравія провела серію соціальних реформ, спрямованих переважно на права жінок. Їм дозволили водити машини, що поклало край багаторічній забороні в королівстві. Саудівським жінкам було дозволено виїжджати з країни без супроводу чоловіка та подавати заяву на отримання паспорта.
  • Саудівська Аравія вперше вирішила почати видачу туристичних віз. Серед 49 країн, на яких поширюватиметься ця ініціатива, — Україна.