Саудівська Аравія вперше вільно видаватиме туристичні візи. Зокрема — українцям

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Саудівська Аравія вперше вирішила видавати туристичні візи. Серед 49 країн, на яких розповсюджуватиметься ця ініціатива, — Україна. Про це повідомив у Facebook голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

«Влада Саудівської Аравії революційно спростила процес отримання візи. Відтепер після прибуття в країну можна буде отримати електронну візу, яка дозволить перебувати на території країни з туристичною метою до 90 днів. Україна теж входить до переліку країн, громадянам яких дозволено отримання туристичної візи!» — написав він. Соколюк додав, що нововведення почне діяти вже 28 вересня.

Він пояснив, що Саудівська Аравія є однією з найбільш закритих країн світу, яка фактично не видавала туристичні візи. До країни можна було потрапити лише тим туристам, які подорожували групами. Також Саудівська Аравія видавала так звані «релігійні візи» для відвідування священних для мусульман місць.

Що дозволять, а що ні?

Як пише агентство Reuters, віза коштуватиме $80. За словами глави управління з туризму Саудівської Аравії Ахмеда аль-Хатіба, іноземним туристкам дозволять не носити абайю, досить буде скромного одягу, зокрема на громадських пляжах. Жінки також зможуть відвідувати королівство без супроводу родичів-чоловіків.

Разом з тим туристи не зможуть відвідувати Мекку і Медину, які вважаються священними для мусульман. Крім того, на іноземців поширять заборону на алкогольні напої, що діє в країні.