Саудівська Аравія дозволила жінкам подорожувати самостійно

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Саудівської Аравії дозволила жінкам подорожувати самостійно, повідомляє ВВС.

Згідно з новим законодавством, жінки старші 21 року можуть подати заяву на отримання закордонного паспорта без дозволу чоловіка-опікуна.

Королівські укази також надали жінкам право реєструвати народження дитини, шлюб або розлучення. Крім того, нові ініціативи охоплюють правила зайнятості, які розширюють можливості працевлаштування для жінок. Відповідно до королівських указів, усі громадяни мають право на працю без будь-якої дискримінації за ознакою статі чи віку.

Видання зазначає, що досі саудівським жінкам доводилося запитувати дозвіл у чоловіка-опікуна — чоловіка, батька або іншого родича-чоловіка — для отримання закордонного паспорта чи поїздки за кордон.

  • У січні в Саудівській Аравії жінкам дозволили самим вирішувати, чи згодні вони на кесарів розтин або інші хірургічні процедури.
  • У Нідерландах набула чинності заборона на одяг, що закриває обличчя . За різними оцінками, від 100 до 400 жінок регулярно носять такий одяг в Нідерландах. Тепер поліція може попросити жінок у паранджі показати обличчя. У разі відмови їм можуть заборонити доступ до громадських установ і оштрафувати щонайменше на €150.