У Саудівській Аравії убитий особистий охоронець короля. Його застрелили у розпал суперечки

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
У Саудівській Аравії убитий особистий охоронець короля. Його застрелили у розпал суперечки

Bandar Algaloud / Saudi Kingdom Council / Anadolu Agency via Getty Images

Особистий охоронець короля Саудівської Аравії, бригадний генерал Абдель Азіз аль-Фагм помер від вогнепального поранення, повідомляє AlArabia.

У нього виник конфлікт зі знайомим, після чого той вистрілив в охоронця. Інцидент стався в будинку друга охоронця у місті Джедда. Там у нього стався конфлікт із ще одним гостем на імʼя Мамдух бен Мешааль Аль Алі. Після сварки Мамдух взяв зброю і відкрив стрілянину по всіх, хто знаходився в будинку. В результаті отриманих поранень Абдель Азіз аль-Фагм помер у лікарні.

Перше офіційне повідомлення про смерть охоронця зʼявилося в Twitter державного телебачення Саудівської Аравії.

«Генерал-майор Абдель Азіз аль-Фагм, охоронець Хранителя двох святих мечетей, був застрелений після приватної суперечки в Джидді», — йдеться в повідомленні.

Державне телебачення не описало ніяких інших подробиць. Кілька годин потому Державне агентство саудівської преси повідомило, що в результаті спуперечки друг аль-Фагма вистрілив у нього, а також поранив ще одного громадянина Саудівської Аравії і філіппінського робітника. Інформаційне агентство повідомило, що коли сили безпеки прибули на місце злочину, там був знайдений убитий стрілок і пʼятеро поранених співробітників сил безпеки.

Абдель Азіз аль-Фагм працював з саудівськими монархами багато років. Він був особистим охоронцем короля Салмана бен Абдель Азіза Аль Сауда і вважався одним з кращих у своїй справі.