Іран звинуватив уряд США в початку кібервійни

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф звинуватив спецслужби США в «кібервійні», яка, за його словами, ведеться проти Ірану. Про це повідомляє агентство IRNA з посиланням на телеканал NBC.

Джавад Заріф закликав адміністрацію Трампа не шукати військового вирішення конфліктів із силами на Близькому Сході, які підтримує Іран.

«Йде кібервійна. Сполучені Штати почали цю кібервійну з нападу на наші ядерні обʼєкти дуже небезпечним, безвідповідальним способом, який міг убити мільйони людей», — сказав Заріф.

Коментар Заріфа зʼявився після недавніх подій на Близькому Сході. Зокрема, спецслужби США звинуватили Іран у нападі на нафтові обʼєкти Саудівської Аравії на початку цього місяця і в знищенні безпілотника США.

Іранські сили захопили британський нафтовий танкер у відповідь на захоплення іранського танкера в Гібралтарі, який, як стверджували США і Великобританія, прямував для підтримки сирійських сил під контролем Башара Асада.

Адміністрація Трампа обмежила пересування високопоставлених іранських чиновників у США, заборонивши вʼїзд їм та їхнім сімʼям.