Вночі: на Донбасі поранено вісім військових, ПриватБанк відновив роботу після збою, а в США засудили зірку «Відчайдушних домогосподарок»

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

На Донбасі внаслідок обстрілів поранено вісім військових

За минулу добу бойовики 22 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені вісім українських військових, повідомляє пресцентр штабу Операції обʼєднаних сил.

«13 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 22 рази порушили режим припинення вогню [...] За минулу добу під час виконання бойових завдань вісім військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості», — йдеться в повідомленні.

За даними штабу ООС, під час виконання бойового завдання один військовослужбовець отримав поранення, не сумісне з життям. Наразі з’ясовують обставини.

Противник обстрілював позиції українських військовослужбовців із заборонених Мінською угодою калібрів зброї, а саме — мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

ПриватБанк відновив роботу після масштабного збою

Близько опівночі ПриватБанк відновив роботу своїх сервісів після масштабної аварії, яка сталася увечері п’ятниці, 13 вересня.

«Стабільну роботу процесингу повністю відновлено. Просимо вибачити за затримку, ми намагалися зробити усе, що в наших силах, дякуємо за розуміння», — написала у своєму Facebook прессекретарка банку Інна Музичук.

Через збій були неможливими безготівкові операції. Труднощі виникали з платежами у «Приват24», оплатою в інтернеті, зарахуванням коштів на картку, роботою банкоматів, а також оплатою у POS-терміналах.

У Саудівській Аравії на одному з найбільших НПЗ у світі прогриміли вибухи

На одному з найбільших у світі нафтопереробних заводів саудівської компанії Saudi Aramco, що на сході країни, стався вибух, а потім розпочалася пожежа, повідомляє агенція Associated Press.

Саудівська Аравія причиною вибухів назвала атаку безпілотників. Офіційний представник МВС повідомив, що пожежі локалізовано, розпочато розслідування. Хто саме стоїть за атакою, не повідомляють.

Saudi Aramco називає свій НПЗ найбільшим у світі. Завод може переробляти до 7 млн барелів на день. Раніше він ставав обʼєктом спроб здійснення терактів з боку «Аль-Каїди». Востаннє терористи-смертники здійснили невдалу спробу теракту в лютому 2006 року.

Глава Disney залишив правління Apple

Генеральний директор компанії Walt Disney Роберт Айгер залишив раду директорів Apple після того, як стало відомо про запуск обома компаніями конкуруючих стримінгових платформ, повідомляє CNBC.

Згідно із заявою SEC, Айгер подав у відставку ще у вівторок, 10 вересня — у той день, коли Apple оголосила ціну й дату релізу свого потокового сервісу Apple TV+ (1 листопада).

Айгер працює в Walt Disney від 2005 року і увійшов до ради директорів Apple в 2012 році. Айгер перебував у близьких відносинах з одним із засновників Apple Стівом Джобсом.

Зірку «Відчайдушних домогосподарок» засудили до 14 днів в’язниці

Федеральний суд США засудив американську актрису Фелісіті Гаффман до 14 днів ув’язнення за хабар розміром $15 тисяч за вступ доньки до вишу, повідомляє CNN.

56-річній зірці серіалу «Відчайдушні домогосподарки» також призначили штраф розміром $30 тисяч, 250 годин громадських робіт і перебування під наглядом протягом одного року. Вона має з’явитися до в’язниці для відбування покарання 25 жовтня.