Через місяць після урагану «Доріан» 600 людей залишаються зниклими безвісти

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Через майже місяць після того, як ураган «Доріан» приніс руйнування, зниклими безвісти вважаються 600 осіб, пише CNN.

Число зниклих безвісти за останні тижні значно скоротилося, а кількість загиблих зросла, повідомив премʼєр-міністр Багамських Островів Хʼюберт Мінніс.

Більш ранні дані, опубліковані урядом, вказують на те, що близько 1300 осіб пропали безвісти. За словами Мінніса, офіційне число загиблих на Багамах — 56.

«Доріан» обрушився на острови 1 вересня і змив на своєму шляху багато будинків, залишивши тисячі сімей без електрики й води, чим зробив територію Багам схожою на зону військових дій.

Влада побоюється, що кількість жертв різко зросте найближчими тижнями, адже надії знайти зниклих живими майже немає.

«Ми знаємо, що число загиблих — значно більше, тому що пропало ще 600. Океанська вода змітала будинки й людей, і молодих, і старих», — сказав Мінніс на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Американська медична команда, яка нещодавно вирушила на Гранд-Багаму, стверджує, що деякі тіла можуть бути затиснуті під уламками гір, де колись стояли будинки. Інші, можливо, були змиті під час шторму, і їхні тіла тільки недавно випливли на сушу.

Через руйнівну силу «Доріана» десятки тисяч жителів були переміщені з постраждалих територій, тисячі втікали в Сполучені Штати.

Раніше цього тижня уряд Багамських островів оголосив про плани найняти місцеві компанії для масштабного прибирання сміття в районах, що постраждали найбільше.