Вночі: Світоліна вийшла до 1/4 фіналу US Open, ураган «Доріан» вдарив по Багамах, а Росія очолила Радбез ООН

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Світоліна вперше потрапила до чвертьфіналу US Open

Українська тенісистка Еліна Світоліна вперше в кар’єрі вийшла до 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату США з тенісу — US Open. Про це пише «Великий теніс України».

Світоліна обіграла американку Медісон Кіс на US Open з рахунком 7:5, 6:4. Тенісистки провели на корті 1 годину і 15 хвилин. Українка виконала по брейку в кожному сеті, а Кіс не заробила жодного брейкпоінта за матч. На рахунку української спортсменки 1 ейс і 2 подвійні помилки (7/1 у американки), 13 невимушених помилок і 10 віннерів (40/32 у суперниці).

Тепер суперницею Світоліної стане британка Йоганна Конта. Поєдинок відбудеться третього вересня.

Ураган «Доріан», що прямує до США, вдарив по Багамах

Тропічний циклон «Доріан», що прямує над Тихим океаном до штату Флорида у США, сягнув найвищої сили — урагану 5-ї категорії — і вдарив по Багамських островах. Про це пише «Радіо Свобода».

Повідомлень про жертви немає, наразі говорять тільки про значні руйнування на північному заході Багамських островів.

«Ми опиняємося перед випробуванням, якого не було ще ніколи», — заявив прем’єр-міністр Багам Губерт Мінніс і назвав ураган катастрофічним.

За даними Національного центру ураганів США, швидкість вітрів у «Доріані» зараз становить 295 км/год з поривами до 354 км/год. Таким чином, за всю історію наукових спостережень за ураганами «Доріан» — другий найсильніший після «Аллена» 1980 року.

Тим часом у Флориді, від берегів якої зараз ураган відділяє трохи більше 100 км, почали евакуацію деяких місцевостей. Надзвичайний стан в очікуванні на сильні вітри й опади оголосили також у кількох сусідніх штатах: Джорджії, Південній і Північній Кароліні.

Росія очолила Радбез ООН

Російська делегація головуватиме у Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй протягом вересня. Про це повідомляє ООН у Twitter.

«На вересень головування у Раді безпеки переходить до делегації РФ», — йдеться в повідомленні.

Помпео зустрінеться з головами НАТО і Євросоюзу в Брюсселі

Держсекретар Сполучених Штатів Майкл Помпео має намір провести переговори з низкою європейських вищих чиновників у Брюсселі. Про це повідомила у Twitter речниця Держдепу Морган Ортегус.

У Держдепі розповіли, що в програмі візиту Помпео заплановані зустрічі з премʼєр-міністром Бельгії та президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, головою Європейського парламенту Давидом Сассолі, а також із головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн і головою МЗС Іспанії Жозепом Боррелем.

Голова МЗС Ірану їде до Москви, щоб обговорити ядерну угоду та ситуацію в Перській затоці

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф 2 вересня їде до столиці Росії Москви для зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Вони планують обговорити ситуацію в Перській затоці та майбутнє ядерної угоди 2015 року. Про це пише «Радіо Свобода».

Угода 2015 року обмежила ядерну програму Ірану. Серед підписантів Спільного всеосяжного плану дій — США, Росія, Китай, Франція, Велика Британія та Німеччина.

Серед інших питань у порядку денному — Сирія, Афганістан, Ємен і розширення «торгової та економічної співпраці», анонсувала речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.