Грета Тунберг звинуватила Трюдо в тому, що він недостатньо бореться з глобальним потеплінням

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

16-річна шведська екоактивістка Грета Тунберг зустрілася з канадським премʼєр-міністром Джастіном Трюдо та обговорила з ним проблему глобального потепління. Після цього під час розмови з лідерами корінних народів вона заявила, що посадовець робить недостатньо для боротьби з проблемою, передає The Guardian.

«Моє послання всім політикам у всьому світі однакове. Просто слухайте і дійте відповідно до сучасних наукових розробок», — зазначила вона.

Сам премʼєр Канади не став ділитися з журналістами подробицями зустрічі з активісткою, обмежившись тим, що назвав Тунберг «голосом цілого покоління молодих людей, які закликають світових лідерів робити більше й краще».

«Я вислухав її», — коротко резюмував Трюдо.

  • 16-річна активістка Грета Тунберг стала однією з чотирьох лауреатів шведської премії «За правильний спосіб життя» (Right Livelihood Award), відомою як «альтернативна Нобелівська премія».
  • 23 вересня Грета Тунберг засудила світових лідерів на кліматичному саміті ООН в Нью-Йорку за нездатність вирішити проблему зміни клімату. Вона прибула на саміт яхтою, відмовившись від перельоту, оскільки літаки шкодять довкіллю, спалюючи кисень і викидаючи вуглець.
  • Тунберг також номінували на Нобелівську премію миру. Дівчинка, яку TIME назвав однією з найвпливовіших підлітків у 2018 році, надихнула сотні тисяч школярів в усьому світі на проведення страйків, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату. У грудні 2018 року Тунберг виступила на конференції ООН зі зміни клімату в Польщі, де вона закликала законодавців та урядові органи до дій для запобігання глобальному потеплінню.