Нардеп Бужанський закликав батьків школярів у Дніпрі «скинутися по 100 грн» на кришки для люків. Пізніше вибачився

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нардеп від «Слуги народу» Максим Бужанський вибачився за те, що образив батьків учнів однієї із шкіл Дніпра. Про це він написав у Facebook.

«Вчора емоційно відреагував з приводу школи, в якій тисяча дітей і 20 відкритих люків. Перегнув з епітетами, неправий ...Вибачте за «довбой*бів» — неправий, однозначно», — написав нардеп.

Про що йдеться?

Бужанський розповів, що 24 вересня близько чотирьох годин спілкувався з мешканцями свого округу. Як зʼясувалося на зустрічі, на території однієї з місцевих шкіл виявлено 20 відкритих люків.

«Ціна одного люка — 500 гривень. Питаю, а що, батьки не можуть скинутися по 100 гривень і придбати ці люки? Жах в очах — ні, вони категорично проти, ми ледве змусили їх купити в школу кілька десятків перегорілих лампочок», — пише депутат.

Після цього він заявив, що «прийде на збори і скаже батькам, що вони довбой*би». «Інфантильні, причому. Мені не пох*р, що їхні діти можуть зламати ноги, їм пох*р», — додав він.

Реакція соцмереж

Висловлювання Бужанського викликали резонанс серед користувачів соцмереж. На їхню думку, саме вимога встановити люки не дозволяє районному управлінню освіти разом з районною адміністрацією «розпиляти» бюджет на благоустрій.