Депутат партії «Слуга народу» назвав журналістку «тупою вівцею». Вона сказала, що депутат ностальгує за СРСР

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Депутат партії «Слуга народу» назвав журналістку «тупою вівцею». Вона сказала, що депутат ностальгує за СРСР

Facebook / Макс Бужанский

Новообраний депутат від партії «Слуга народу» Максим Бужанський образив журналістку у своєму Telegram-каналі.

Він назвав Ольгу Духніч, яка працює у виданні «Новое время», «тупою вівцею». У відповідь вона сказала, що не буде зʼясовувати з ним стосунки.

Що сталося?

18 серпня депутат від партії «Слуга народу» Максим Бужанський написав у своєму Telegram-каналі:

«Чергова тупа вівця, що представляється журналісткою одіозного змі НВ, в інтервʼю з представником Слуги Народу заявила, що я ностальгую за СРСР і «часами Януковича»...Тупа вівця з одіозного змі».

Так Бужанський відреагував на інтервʼю Дмитра Разумкова, опубліковане 18 серпня. Нардеп залишився незадоволеним питанням журналістки, яке звучало так: «Депутатами вашої партії стали Максим Бужанський, що ностальгує за часами СРСР та Віктора Януковича, Ірина Борзова з активним бізнесом в окупованому Криму і ще кілька загалом яскравих особистостей. Ви згодні розділити з ними репутацію партії?»

Бужанський сприйняв згадку про себе в такому контексті як образу.

«Розумію, що деякі колеги занадто стримані, щоб називати речі своїми іменами, тому прийду їм на допомогу», — написав нардеп.

Що відповіла журналістка?

У той же день Ольга Духніч відповіла на хамство у своєму Facebook. Вона написала, що «...відповідати пану Бужанському — це як спроба зʼясувати стосунки з голубом, який напаскудив вам на рукав пальта». Вона зазначила, що сподівається на те, що «робота Бужанського як депутата буде продуктивнішою, різноманітнішою та на благо країни», а він невдовзі вибачиться перед виданням «Новое время». За словами Ольги, після прочитання того, що написав про неї Бужанський, вона «...посміхнулась і пішла засмагати».

Що кажуть у партії?

Офіційно партія ніяк не прокоментувала висловлювання Бужанського. Але під постом журналіста Антона Швеця зʼявився коментар Давида Арахамії, депутата від «Слуги народу», який натякнув, що оцінювати дії своїх однопартійців він буде за результатами їхнього голосування.

«Подивимося як вони будуть голосувати, це і буде справжнім маркером», — написав він.

  • Дмитро Разумков, голова партії «Слуга народу», що набрала абсолютну більшість на виборах у парламент, назвав 15 кандидатів на посади заступників голови однойменної фракції у Верховній Раді нового скликання.
  • Перше засідання Верховної Ради нового скликання, найімовірніше, відбудеться 3 вересня. Про це повідомив представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус.