«Робота триває». РНБО пояснила інформацію про відсутність підстав для санкцій проти NewsOne та «112 Україна»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рада національної безпеки та оборони заявила, що наразі підстав для запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne і «112 Україна» немає. Про це повідомила пресслужба РНБО.

«Апарат РНБО поінформував, що станом на сьогодні Службою безпеки України фактів, підтверджуючих участь зазначених юридичних осіб [власників телеканалів] у терористичній діяльності, не надано, проте служба продовжує роботу. РНБО України чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень», — сказано в повідомленні.

В РНБО такоже додали, що «активна робота в цьому напрямку триває».

У вівторок агентство Українські Новини опублікувало відповідь РНБО щодо підстав для запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne та «112 Україна». У документі повідомляється, що постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року з ініціативою ввести санкції проти телеканалів РНБО розглянула 19 березня.

У Радбезі нагадали, що оскільки українське законодавство дозволяє запроваджувати санкції проти юросіб-резидентів виключно в разі їхньої причетності до терористичної діяльності, то РНБО доручила СБУ провести відповідну перевірку зазначених у постанові компаній («Новини 24 години», «Партнер ТВ», «Лідер ТВ», «Телерадіокомпанія «112-ТВ», «ТВ Вибір», «Новий формат ТВ» та «Аріадна ТВ»).

«Службою безпеки України фактів, що підтверджують причетність зазначених юридичних осіб до терористичної діяльності, не надано», — йдеться у відповіді РНБО. Таким чином, підстав для запровадження санкцій не виявлено.

Фото з сайту "Українські новини"