Суд дозволив Нацраді розглянути питання про позбавлення «112 Україна» ліцензії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив телеканалу «112 Україна» у скарзі на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який дозволив Національній раді з питань телерадіомовлення ухвалювати рішення щодо долі ліцензії телеканала на мовлення. Про це повідомляє пресслужба суду.

Окружний адмінсуд 23 липня скасував власне рішення про забезпечення позову, яке ухвалив у жовтні 2018 року. Це рішення забороняло Нацраді відмовляти телеканалу у продовженні ліцензії до оголошення рішення суду у цій справі. Колегія Шостого апеляційного адмінсуду залишила липневе рішення суду чинним, що дає Нацраді право ухвалити рішення про продовження чи непродовження ліцензіїї «112 Україна».

Що кажуть в «112 Україна»?

На телеканалі планують оскаржити це рішення, проте заявляють, що Нацрада вже давно ухвалила рішення позбавити канал ліцензії, і це рішення буде затверджене найближчими тижнями.

«Я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене всіма членами Нацради рішення про відмову продовжити ці ліцензії буде прийнято регулятором. На найближчих засіданнях Нацради з питань телебачення і радіомовлення питання буде розглянуто. Це може бути цього четверга або найближчого четверга, наступного тижня, наприклад. Тобто рішення суду відкрило можливість Нацраді відмовити в продовженні ліцензії телеканалу, і в разі винесення рішення про відмову продовження ліцензія припиняє свою дію того ж дня», — підкреслив юрист телеканала Василь Сметана.

  • У ніч проти 13 липня у Києві обстріляли з гранатомета будівлю телеканала «112 Україна». Інцидент стався о 03:00 за адресою вул. Дегтярівська, 21Г. Двоє осіб підʼїхали на автомобілі до телеканала та відкрили вогонь з гранатомета, після чого зникли в невідомому напрямку. У стіні будівлі залишився отвір від пострілу. Частина вивіски з емблемою розлетілася по тротуару та проїжджій частині. Поліція кваліфікувала подію як теракт і ввела оперативний план «Сирена».
  • Пізніше рада «112 Україна» зажадала від влади терміново прокоментувати інформацію, що за кримінальним провадженням проти телеканала стоїть голова Офісу президента Андрій Богдан, який нібито намагається отримати контроль над телеканалом «112 Україна».