Вночі: телеканал «112 Україна» обстріляли з гранатомета, ЦВК відмовила в реєстрації спостерігачам з Росії, а Бекірова оглянуть медики

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Телеканал «112 Україна» обстріляли з гранатомета. Поліція ввела оперативний план

У ніч на 13 липня у Києві обстріляли з гранатомета будинок телеканалу «112 Україна». Про це повідомляє «Інформатор».

Інцидент стався о 3:00 за адресою вул. Дегтярівська, 21Г. Вночі двоє осіб підʼїхали на автомобілі до телеканалу і відкрили вогонь із гранатомета. Після цього вони зникли в невідомому напрямку.

У стіні будівлі залишився отвір від пострілу. Частина вивіски з емблемою розлетілася по тротуару та проїжджій частині.

Поліція перекрила вʼїзд на вул. Зоологічну. Деталі інциденту зʼясовуються. Введено оперативний план «Сирена».

ЦВК відмовила в реєстрації 17 спостерігачам через російське громадянство

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації 17 спостерігачам за позачерговими парламентськими виборами в звʼязку з тим, що зазначені особи є громадянами Росії. Про це повідомляє УНІАН.

«Комісія відмовила в реєстрації 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Рішення прийнято у зв’язку з тим, що вказані особи є громадянами Російської Федерації, які згідно із вимогами закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» не можуть бути офіційними спостерігачами», — йдеться в повідомленні.

Також у ЦВК уточнили, що зареєстрували 658 спостерігачів від іноземних держав.

CNN: прокуратура Нью-Йорка закрила розслідування проти Trump Organization

Прокуратура Нью-Йорка закрила розслідування проти компаній Trump Organization за можливе порушення закону про фінансування. Про це повідомляє CNN.

«Федеральне розслідування щодо того, порушувало керівництво компанії Trump Organization закони про фінансування [президентської] кампанії, очевидно, завершується без предʼявлення звинувачень», — йдеться в повідомленні.

Розслідування федеральних прокурорів Нью-Йорка тривало кілька місяців. Слідчі вивчали, чи порушила компанія закон, який обмежує фінансування кандидатів у президенти США.

Федерер здолав Надаля у півфіналі турніру Великого шлему «Вімблдон»

Швейцарський тенісист Роджер Федерер здолав іспанця Рафаеля Надаля в півфіналі турніру Великого шлему «Вімблдон». Про це повідомляє SportsCenter в Twitter.

Результат зустрічі спортсменів виглядає так— 7:6, 1:6, 6:3, 6:4.

Матч тривав 3 години 2 хвилини.

Спортсмени мали тривале протистояння. Вперше вони зустрілися на турнірі серії Masters 1000 в Маямі. У ній перемогу здобув Надаль.

По перемогам зараз 24:16 на користь 33-річного Надаля.

ЄСПЛ зобовʼязав Росію провести незалежний медогляд Бекірова

Європейський суд з прав людини зобовʼязав уряд Росії провести незалежний медичний огляд кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

У заяві йдеться, що «незалежні і спеціалізовані лікарі» повинні підготувати окремі, ретельні висновки щодо кожної з проблем зі здоровʼям Бекірова.

«Ці незалежні медичні висновки повинні також вказувати, чи є медична допомога, яка наразі надається заявнику, адекватною його медичним проблемам, а також чи підходить для останнього як запобіжний захід тримання у в’язниці», — йдеться в повідомленні.

Також в ЄСПЛ уточнили, що «є підстави стверджувати, що у Бекірова неврологічне захворювання, яке входить до переліку хвороб, які несумісні з перебуванням в СІЗО».