Німецький розробник антивірусних програм назвав найненадійніший пароль. І це не «123456»

Автор:
Марина Федорова
Дата:
Німецький розробник антивірусних програм назвав найненадійніший пароль. І це не «123456»

Leap Design / Unsplash

Німецька компанія-розробник антивірусного програмного забезпечення Avira назвала найпоширеніший і найненадійніший пароль. Найчастіше користувачі залишали на місці пароля порожнє місце, тобто пробіл, не використовуючи жодних літер чи символів. Про це повідомляє Forbes.

«Найчастіше використовуються порожні облікові дані, тобто зловмисники просто лишають стрічку імені користувача і пароля пустими, — сказав аналітик Avira із загроз Хамідреза Ебтехадж. — Це навіть більш поширене, ніж admin».

Щороку Avira публікує добірку найслабкіших паролів, в якій стандартно лідирують admin, p@assw0rd і «123456». Цього року варіант з пропуском вийшов у топ. За даними дослідження, на пробіл замість пароля припадає 25,6% випадків уразливості. Ще у 23,4% випадків хакери використовують однакові комбінації логіна і пароля, наприклад admin/admin.

Щоб зʼясувати найпопулярніші паролі, фахівці Avira створили точку доступу з назвою honeyspot, яка імітувала поведінку пристрою з інтернету речей (IoT), такого як маршрутизатор або камери стеження. Пристрої такого типу відрізняються слабкою системою безпеки. Зламати honeyspot намагалися 14 125 зловмисників.

Фахівці Avira просять користувачів інтернет-ресурсів встановлювати надійні паролі та не використовувати однакові логіни та паролі на різних облікових записах, щоб завадити витоку даних.