Порошенко: Угоди Штайнмаєра не існує в природі. Ця формула написана Лавровим

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Колишній президент України і народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко розповів, що «формули Штайнмаєра» не існує. Про це він заявив у програмі «Рандеву» з Яніною Соколовою на «5 каналі».

Колишній український гарант розповів, що обговорення формули відбулося на останній зустрічі лідерів країн в Берліні.

«Коли Путін розповів про формулу Штайнмаєра, написану Лавровим. Я кажу: «Даруйте, ось лист двох міністрів закордонних справ Франції та Німеччини пана Штайнмаєра, де вони викладають, що це — формула Штайнмаєра. Будь ласка, подивіться». Він, Путін, бере цю форму, читає і каже: «Ні, це зовсім не те, у нас Лавров написав формулу Штайнмаєра», — зазначив він.

Порошенко також розповів про пропозицію Путіна провести вибори на Донбасі ще в 2015 році.

«Я також можу вам розповісти ще одну історію. Тоді Путін запропонував мені, — коли ще були діалоги, це, здається, був 2015 рік, — каже: «Навіщо сперечатися, давайте ми з вами домовимося, кого виберемо, і проведемо це через вибори — це єдино можливий шлях». Я кажу: «Ні, обирати, навіть лідерів місцевого самоврядування, буде український народ. І ні з ким я не збираюся ні погоджувати кого вибирати, ні віддавати, яку частину повноважень ми їм делегуємо. Є закон — він рівний для всіх», — підкреслив він.