Депутат від «Слуги народу» Жан Беленюк переміг угорця і став чемпіоном світу з греко-римської боротьби

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Народний депутат Жан Беленюк («Слуга народу») став чемпіоном світу з греко-римської боротьби. Про це повідомляє у Facebook Національний олімпійський комітет.

«Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (87 кг) у напруженому фіналі здолав опір угорця Віктора Льоринця і вдруге в карʼєрі виборов золото Чемпіонату світу. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав Жана, тренерський склад і Асоціацію спортивної боротьби України на чолі з Олегом Кравченком і побажав успішного шляху в олімпійський Токіо—2020», — йдеться в повідомленні.

Бій відбувся 16 вересня у Нур-Султані (Казахстан). Раніше Беленюк переміг білоруса Миколу Стадуба, хорвата Івана Хуклека та мексиканця Альфонсо Лейву Йепеса. Беленюк вже вигравав золото Чемпіонату світу у вазі до 85 кг у 2015 році та срібло у вазі до 87 кг у 2018-му.

  • Після обрання народним депутатом Беленюк заявив, що буде продовжувати спортивну карʼєру, поєднуючи її з депутатською діяльністю. «Я ще буду намагатися представляти Україну на наступних Олімпійських іграх в Токіо через рік. Щоб потрапити на Олімпіаду, треба ще завоювати ліцензію на Чемпіонаті світу, який відбудеться у вересні. Якщо я виборю ліцензію, то гіпотетично можу планувати Олімпіаду», — сказав Беленюк.
  • Жан Беленюк опублікував у себе в Instagram Stories кілька роликів, в яких прорекламував морозиво та букмекерів.