Беленюк не залишатиме спорт через політику

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Олімпійський призер, чемпіон світу з греко-римської боротьби та майбутній парламентар Жан Беленюк планує продовжувати спортивну кар’єру, поєднуючи її з депутатською діяльністю. Про це спортсмен сказав у коментарі «Радіо Свобода».

«Я ще буду намагатися представляти Україну на наступних Олімпійських іграх у Токіо через рік. Щоб потрапити на Олімпіаду, треба ще вибороти ліцензію на чемпіонаті світу, який відбудеться у вересні. Якщо я виборюю ліцензію, то я гіпотетично можу планувати Олімпіаду», — сказав Беленюк у коментарі «Радіо Свобода».

Жан Беленюк вважає, що зможе поєднувати спортивну карʼєру з роботою депутата. За його словами, якщо тренування і парламентська діяльність відбуватимуться одночасно, він просто перенесе тренування.

«Такі ситуації в мене були, коли я і не був у парламенті. Коли щось не виходить, я просто відкладаю це на другий день чи коли у мене є можливість потренуватися. Просто міняю місцями», — сказав спортсмен і майбутній депутат.

  • Жан Беленюк — український борець греко-римського стилю у ваговій категорії до 85 кг. Срібний призер Олімпійських ігор (2016), срібний призер Європейських ігор (2015), чемпіон та бронзовий призер чемпіонатів світу (2015, 2014), триразовий чемпіон і бронзовий призер чемпіонатів Європи (2016, 2014, 2012), бронзовий призер Універсіади (2013). Заслужений майстер спорту України. У липні Беленюка обрано народним депутатом за списками партії «Слуга народу».