Цілителя на Фіджі звинуватили в чаклунському вбивстві пʼятьох членів сімʼї. Тіла загиблих знайшли в пустельних горах

Дата:

Жителя Нової Зеландії, 62-річного водія автобуса Мухаммада Рахіша Ізуфа затримали на Фіджі за підозрою у вбивстві сімʼї Кумар. Тіла вбитих знайшли в пустельному нагірʼї Наусорі. Як повідомляє The Guardian, підозрюваний займався знахарством, поліція припускає, що під час вбивства він використовував окультні ритуали.

У кінці серпня поліція виявила в горах Фіджі тіла членів однієї сімʼї — чоловіка Нірмала Кумара (63 роки), його дружини Уші Деві (54 роки), їхньої доньки Нілешні Каджал (34 роки), онучок Сани (11 років) і Самари (8 років). На грудях у чоловіка лежала однорічна дівчинка Сумайра Кумар, дитина дивом вижила, хоча, за даними правоохоронців, перебувала у безлюдних горах близько 36 годин з моменту смерті родичів. На тілах не було виявлено слідів травм або насильства, основною версією стало отруєння. Загиблих у горах знайшла місцева мешканка, вона ж врятувала дитину.

Медичні експертизи показали, що всі пʼятеро вживали «токсичну речовину», але влада не розкрила назву отрути.

За підозрою в організації вбивства затримали друга сімʼї — Мухаммада Рахіса Ізуфа, який приїхав на Фіджі з дружиною на відпочинок. Цілителя упізнав брат загиблого Кумара. За словами свідків, сімʼя Кумар багато разів зверталася до нього за медичними послугами, чоловік проводив ритуали під відкритим небом. «Він молився за них і давав їм якісь рослинні ліки або щось випити», — розповів один зі свідків. За його словами, знахар «міг вирішити будь-яку проблему», молячись за людей, які приходили до нього за зціленням, і займався фітотерапією.

Цілителя затримали, він постане перед судом міста Наді за звинуваченням у пʼяти вбивствах і одному замаху на вбивство.

  • У Канаді ворожку і медіума звинуватили в тому, що вони прикидаються чаклунками. Зокрема, ворожка з Онтаріо обдурила клієнта на $45,7 тис., а медіум з Торонто переконала чоловіка в тому, що єдиний спосіб позбутися «злих духів» у його будинку — продати його та перевести гроші на її рахунок.
  • У Нью-Йорку в магазині товарів для чаклунів і відьом Catland провели обряд для наведення порчі на президента США Дональда Трампа та члена Верховного суду Бретта Кавано.