Чорні свічки, «олія помсти» і біблійні уривки. У Нью-Йорку відьми «прокляли» Трампа та Бретта Кавано

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Чорні свічки, «олія помсти» і біблійні уривки. У Нью-Йорку відьми «прокляли» Трампа та Бретта Кавано

The White House / Flickr

У нью-йоркському магазині товарів для чаклунів та відьом Catland провели обряд для наведення порчі на президента США Дональда Трампа та члена Верховного суду Бретта Кавано. Церемонію транслювали на сторінках магазину в соцмережах.

У ній взяли участь 60 осіб. Ритуал проходив у темній кімнаті, перед імпровізованим вівтарем, на якому були запалені свічки. Учасники зачитували заклинання та уривки з Біблії над ганчірковими ляльками з фотографіями Кавано, Трампа та лідера республіканської більшості в Сенаті Мітча Макконнелла.

Як пише CBS News, біля магазину зібралися як противники Трампа і Кавано, так і релігійні американці, які намагалися перешкодити проведенню обряду.

Власниця магазину, Дакота Брачіале заявила, що накладення прокляття було одночасно і релігійним ритуалом, і політичною акцією протесту.

Наступна церемонія накладення прокляття на Трампа і Кавано має відбутися 3 листопада. Організатори планують знову залучити 60 учасників, квиток коштуватиме 10 доларів. Половину зібраних коштів віддадуть на благодійність.

6 жовтня Сенат США підтримав кандидатуру Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду США. За його призначення проголосували 50 сенаторів, проти — 48.

Президент США Дональд Трамп висунув кандидатуру Кавано на посаду судді Верховного суду в липні. Після цього кілька жінок звинуватили його в сексуальних домаганнях і насильстві під час студентських вечірок у 1980-х. Кавано всі звинувачення заперечує, розслідування ФБР не переконало сенаторів у його винуватості.