Вночі: Трамп розпорядився відкрити резерви нафти, у Нью-Йорку заборонили продаж електронних сигарет, а на Миколаївщині осквернили памʼятник Голокосту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Трамп розпорядився відкрити резерви нафти через атаки в Саудівській Аравії

Президент США Дональд Трамп розпорядився відкрити резерви нафти для стабілізації ситуації на нафтовому ринку після атаки безпілотників на два заводи в Саудівській Аравії.

Про це він написав у Twitter.

«У звʼязку з нападом на Саудівську Аравію, який може вплинути на ціни на нафту, я санкціонував випуск нафти зі стратегічного нафтового резерву, якщо це буде потрібно, в обсязі, достатньому щоб тримати ринки добре забезпеченими», — заявив Трамп.

Кім Чен Ин запросив Трампа до КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин запросив президента США Дональда Трампа відвідати Пхеньян.

Про це пише південнокорейська газета JoongAng Ilbo.

Згідно з даними джерел газети, запрошення надійшло Трампу в листі в серпні цього року. Глава КНДР запропонував провести третій саміт на найвищому рівні та скаржився на спільні військові навчання США і Південної Кореї.

Поки невідомо, чи відповів Трамп на цей лист.

У штаті Нью-Йорк заборонили продаж електронних сигарет

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо видав указ, яким заборонив у штаті продаж електронних сигарет зі смаковими і ароматичними добавками.

Про це він повідомив у Twitter.

«Сьогодні я оголошую про терміновий виконавчий указ, яким забороняється продаж електронних сигарет зі смаковими добавками. Поліція та МОЗ будуть посилено боротися з продавцями, що продають сигарети неповнолітнім», — написав Куомо.

У Миколаївській області осквернили памʼятник Голокосту

У Богданівці Доманівського району (Миколаївська область) невідомі осквернили памʼятник жертвам Голокосту і залишили на ньому записку.

Про це повідомив директор Українського єврейського комітету Едуард Долінський.

«У Богданівці на місці масового вбивства 54 тисяч євреїв осквернили памʼятник. На місці злочину залишили записку, в якій згадали Зеленського, Червоненка та мене: “Схаменіться, ж*ди, зупиніться, бо продаж української землі швидко приведе вас до Голокосту”», — написав Долинський.

Цікаво, що в записці, на якій зображено три свастики, допущено кілька граматичних помилок, які не властиві носіям української мови.