Глава МЗС Пристайко: Лідери «нормандської четвірки» не планують підписувати жодних документів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Лідери чотирьох країн «нормандського формату» — Україна, Німеччина, Франція і Росія на ймовірній зустрічі не будуть підписувати жодних документів. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає УНІАН.

«Нових паперів ні — їх немає. Їх насправді ніхто і не виробляє. Ми протягом багатьох років не можемо навіть почати виконувати третій, четвертий пункти і т. д. Мінських домовленостей», — зазначив він.

Пристайко також уточнив, що для проведення зустрічі розглядаються відразу кілька дат.

«Деякі дати дуже близькі, я не знаю, чи вони спрацюють. Ми не хотіли третій-четвертий раз переносити, але ми домовилися про те, що вона відбудеться дуже швидко. Ми читали сьогодні від російської сторони відповіді, що напевно вона відбудеться в жовтні. Вже, тобто, поставлено новий місяць щонайменше. З нами це не узгоджувалося. Ми хотіли би провести максимально швидко. Ми все ж таки сподіваємося, що лідери зможуть дати поштовх для своїх команд, щоб розвʼязати багато питань», — уточнив він.

  • Кремль вимагає досягнення «залізних домовленостей» у вигляді прийняття спільного документу на майбутньому саміті «нормандської четвірки». Про це заявив помічник Володимира Путіна Юрій Ушаков.
  • Зеленський наполягає на проведенні саміту «нормандської четвірки» у вересні. На ньому розглянуть «формулу Штайнмаєра».