Кремль озвучив свої вимоги до проведення саміту «нормандської четвірки», який може відбутися в жовтні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Кремль вимагає досягнення «залізних домовленостей» у вигляді ухвалення спільного документу на прийдешньому саміті «нормандської четвірки». Про це заявив помічник Володимира Путіна Юрій Ушаков, повідомляє російське агентство Интерфакс.

Ушаков зазначив головні моменти, на які очікують у Кремлі. Зокрема йдеться про кінцеве врегулювання розведення сил і засобів на лінії розмежування на Донбасі — у Станиці Луганській, Золотому та Петровському.

«Ми також вважаємо важливим напередодні саміту зафіксувати письмово в межах Контактної групи так звану «формулу Штайнмаєра», яка передбачає, що закон про особливий статус Донбасу почне працювати на тимчасовій основі у день виборів, і на постійній основі — після виборів та підсумкового звіту Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ», — сказав Ушаков.

Ушаков також зазначив, що потрібно підготувати підсумковий текст, який лідери «четвірки» могли б затвердити після завершення саміту. Наразі російська сторона припускає, що зустріч лідерів країн може відбутися у жовтні, оскільки досі немає попередніх домовленостей на рівні помічників.