У Шотландії тисячі людей планували пограти у хованки в магазині IKEA. Поліції довелося провести рейд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У шотландському Глазго працівники магазину IKEA викликали поліцію через плани близько 3 тис. людей пограти на території магазину в хованки. Про це повідомляє Scotsman.

Про такі наміри персонал дізнався з Facebook. У результаті працівники поліції провели рейд, зупиняючи людей, які, на їхню думки, могли брати участь у відповідній грі. Офіцери поліції пробули у магазині до його закриття о 8-й вечора.

Тенденція використовувати IKEA для хованок почалася в Бельгії в 2014 році і швидко поширилася Європою. Керівники IKEA спочатку дозволяли проводити такі заходи. У Нідерландах 32 тисячі користувачів Facebook підписалися на таку гру в Ейндховені, ще 19 тис. — в Амстердамі та 12 тис. — в Утрехті.

Менеджер магазину IKEA Glasgow Роб Купер заявив, що найвищий пріоритет мережі — безпека клієнтів та колег. «Нам було відомо, що в нашому магазині проводиться неофіційний захід Hide and Seek у Facebook, і ми повідомили про це поліцію. Ми не дозволяємо проводити такий вид діяльності [хованки], щоб гарантувати безпечну обстановку та спокійний процес покупок нашим клієнтам», — сказав він.