IKEA вирішила здавати свої меблі в оренду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Виробник меблів та аксесуарів для дому IKEA вирішив запустити програму зі здачі своїх товарів в оренду, повідомляє британське видання Express.

Як пише видання, першою країною, де можна буде орендувати меблі, стане Швейцарія. Проект запустять в лютому, він дозволить орендувати кілька типів меблів і навіть готові кухні.

Виконавчий директор групи Inter IKEA Турбйорн Льоф пояснив, що після закінчення терміну оренди клієнти можуть здати товар назад і взяти щось інше. «І замість того, щоб викидати речі, ми їх трохи відновлюємо і можемо продавати, продовжуючи їм життя», — підкреслив Льоф.

Зазначено, що IKEA хоче використати цю програму, щоб перевірити, чи варто впроваджувати «масштабний сервіс передплати» за оренду своїх товарів.

Як пише Express, це дало б підприємствам можливість орендувати офісні меблі, а власники будинків могли б «позичати» кухонні блоки з можливістю їхньої простої заміни на інші кольори або конструкції.

IKEA заснована в 1943 році в Швеції, перший власний магазин зʼявився в 1958 році. Зараз фірма належить нідерландському фонду Stichting INGKA Foundation. Мережа обʼєднує понад 400 магазинів в 49 країнах світу.