ДБР проводить обшуки концерну «Укробронпром»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки в концерні «Укробронпром» та на підприємствах-експортерах, що входять до його складу. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі директор бюро Роман Труба.

Він зазначає, що усі слідчі дії санкціоновані та тривають у межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку України в 2016 році.

«Слідчі спокійно та безперешкодно роблять свою роботу — вилучають документи та інші речі, які матимуть доказове значення. Жодного тиску з боку ДБР, жодних перешкод з боку «Укроборонпрому» наразі немає», — зазначив Труба.

Очільник бюро зазначив, що про подробиці повідомить пізніше.

  • У Києві за місцем прописки колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої відбуваються обшуки.
  • Державне бюро розслідувань розпочало провадження щодо можливого розкрадання коштів під час будівництва військового містечка на території полігону «Широкий лан» у Миколаївській області.
  • Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що один зі співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) копіював особисті дані з декларацій керівництва Київського теруправління ДБР (11 осіб), Генпрокуратури, суддів і депутатів Верховної Ради.