За місцем прописки Гонтаревої в Києві проходять обшуки. Ексглава НБУ назвала їх «політичним терором»

Автори:
Катерина Коваленко, Олег Панфілович
Дата:

У Києві за місцем прописки колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої відбуваються обшуки. Про це вона сама повідомила в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

«У мене зараз у Києві за місцем прописки, на Великій Житомирській, зламали ломом двері, і 10 людей у бронежилетах проводять обшук. Учора ПриватБанк, сьогодні я...» — сказала Гонтарева.

За її словами, правоохоронці прийшли в масках і з автоматами.

Пізніше у своєму Telegram ексглава Нацбанку назвала те, що відбувається, «терором» проти її сімʼї. «Сьогодні о 09:00 в Києві 10 невідомих осіб з автоматами і в масках зламали ломом двері в квартиру моєї сімʼї, де я зареєстрована. Ані адвокатів, ані сусідів ніхто не запрошував, мені ніхто не дзвонив. Хто ці люди і з якого питання перебувають у квартирі нашої сімʼї — мені досы невідомо. Зате це відомо Портнову, який розповідає, що це повʼязано з «Укроборонпромом», — написала вона.

Гонтарєва заявила, що не повʼязана ні як приватна особа, ні як глава НБУ з «Укроборонпромом». «Я навіть як член РНБО ніколи не бачила військового замовлення і особисто не спілкувалася з «Укроборонпромом», — підкреслила вона. Ексглава НБУ додала, що її адвокат повідомив НАБУ і ДБР про те, що вона живе в Лондоні.

  • 11 вересня до головного офісу ПриватБанку в Дніпрі прийшли слідчі та невідомі люди зі зброєю. У приміщенні провели обшук.
  • 26 серпня Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, зараз вона перебуває в лікарні. Поліція Лондона вважає наїзд на неї нещасним випадком.
  • У ніч на 5 вересня в центрі Києва облили бензином і спалили машину невістки ексглави НБУ Валерії Гонтаревої. Ексочільниця Нацбанку заявила, що вважає цей інцидент і те, що її збив автомобіль на пішохідному переході в Лондоні, повʼязаними між собою подіями.
  • 28 березня у ЗМІ зʼявилася інформація, що у справі олігарха Сергія Курченка про підозри повідомили близькому оточенню президента Петра Порошенка. У список потрапили Гонтарева, ексглава Адміністрації президента Борис Ложкін, тодішній заступник глави АП Олексій Філатов та інші.
  • 6 серпня повідомляли про те, що Гонтареву знову викликають на допит у справі бізнесмена-втікача Сергія Курченка.