Правоохоронці затримали бойовика «ЛНР», якого підозрюють в підриві Томашівського моста в Луганській області

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Оперативники Управління карного розшуку спільно з працівниками СБУ, бійцями батальйону поліції особливого призначення та співробітниками Лисичанського відділу поліції затримали бойовика НЗФ «ЛНР», який мінував мости та автошляхи на підконтрольній українській владі території. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Луганської області.

Затриманий — 51-річний чоловік, який з 2014 року перебуває в розшуку і значиться як такий, хто брав участь у незаконних збройних формуваннях та незаконно зберігав вогнепальну зброю та боєприпаси.

«Так, під час відпрацювання оперативної інформації правоохоронці вийшли на слід бойовика, який входив до складу бандформування «Полтинник» та крім того, що ніс службу на блокпостах та зводив фортифікаційні споруди для оборони бойовиків, ще й виконував особливу місію — на території Луганської та Донецької областей не тільки мінував автошляхи та мости, а й підривав їх», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці знайшли в лісі місце, де мешкав підозрюваний. Він зізнався, що мінував дорогу на Соледар та мости у місті Лисичанську поблизу вулиць Красна та Пролетарська, а також замінував та підірвав Томашівський міст, розташований між містами Лисичанськ та Рубіжне. Також у нього вилучили стартовий пістолет «Шмайсер» з ознаками переробки, револьвер системи «Наган», 49 набоїв калібру 7,62 мм, 18 набоїв калібру 9 мм та три штик-ножі до гвинтівки часів Другої світової війни.

«Триває слідство щодо кримінальних проваджень, відкритих за ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» та ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами», — зазначили в поліції.

  • Український суд дав 5 років умовно колишньому бойовику «ДНР», який охороняв уламки збитого малайзійського «Боїнга».
  • Артемівський міськрайонний суд Донецької області ухвалив вирок росіянину Руслану Гаджієву за участь у бойових діях на боці бойовиків «ЛНР». Чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі.
  • Служба безпеки України затримала в Запорізькій області бойовика «ДНР» із підрозділу «Бойові коти».