СБУ викрила групу правоохоронців, які на замовлення слідкували за громадянами

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
СБУ викрила групу правоохоронців, які на замовлення слідкували за громадянами

Пресслужба СБУ

Служба безпеки України викрила злочинну групу, яка прослуховувала абонентів стільникового зв’язку, проводила візуальне стеження та займалася зламом акаунтів у соцмережах, користуючись базами даних поліції та СБУ. Зловмисників затримали під час спецоперації у Києві та Харкові, повідомляє пресслужба СБУ.

До складу групи входили колишні та чинні правоохоронці, які з 2015 року збували клієнтам інформацію, отриману внаслідок незаконних оперативно-технічних заходів. Двоє киян у цьому угрупованні шукали клієнтів і приймали замовлення, чинні правоохоронці проводили прослуховування, а колишні поліцейські стежили за жертвами та контактували з посадовцями Нацполіції та СБУ.

Шістьох учасників угруповання затримали під час передачі замовнику носія з інформацією про активність у інтернеті його бізнес-конкурента.

Під час обшуку в помешканнях і робочих кабінетах затриманих співробітники СБУ знайшли звіти про незаконні слідчі дії, носії з вірусами та хакерськими програмами, копії баз даних державних органів, набої до автоматичної зброї, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів, комп’ютери з доказами злочинів тощо.

Вирішується питання про оголошення підозри затриманим за статтями 328 (розголошення державної таємниці) і 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) ККУ.