Трюдо розпустив парламент Канади та оголосив дату виборів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо розпустив парламент та оголосив про старт виборчої кампанії. Про це пише ВВС.

Голосування на 43-х загальних виборах у Канаді відбудеться 21 жовтня.

Опитування громадської думки показують, що це будуть не прості політичні перегони для Трюдо, який планує залишитись премʼєром на другий термін. Очікують, що кампанія буде зосереджена на питаннях доступності, економіки і клімату.

ВВС повідомляє, що Трюдо відвідав генерал-губернатора, виконуючого обовʼязки глави канадської держави, в середу вранці, щоб офіційно розпочати кампанію. Премʼєр оголосив про свої досягнення в області економіки і навколишнього середовища.

«Ми будемо продовжувати інвестувати в канадців і робити життя більш доступним, щоб ви могли будувати краще майбутнє для своїх дітей. Цього жовтня», — написав Трюдо в Twitter.

  • Джастін Трюдо канадський політик, лідер Ліберальної партії Канади з 14 квітня 2013, премʼєрміністр Канади з 4 листопада 2015. На парламентських виборах у жовтні 2015 року очолювана ним Ліберальна партія здобула переконливу перемогу, отримавши 184 місця і можливість сформувати уряд більшості.
  • Уряд Канади вирішив виділити на підтримку України понад $45 млн. Про це після зустрічі з президентом Володимиром Зеленський сказав премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо.
  • Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо домовився про поставки Україні бронетехніки.