Зеленський домовився з премʼєром Канади Трюдо про поставки бронетехніки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо домовився про поставки Україні бронетехніки. Про це він розповів за підсумками переговорів.

«Прийнято принципове рішення про можливість поставок оборонного озброєння і новітньої військової техніки», — сказав Зеленський.

Пізніше український президент уточнив, що йдеться про бронетехніку. «Я думаю, ми можемо про це відкрито говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки. Ми домовилися, що будемо розвивати домовленості. У нас зʼявляться угоди, я не можу поки що сказати детальніше, але ми говоримо про те, що в Україні може зʼявитися те, що дасть робочі місця в цій сфері», — додав Зеленський.

Трюдо у свою чергу заявив, що Канада включила Україну до списку країн, яким можна постачати озброєння. «Ми вже бачили інвестиції канадських компаній у завод боєприпасів в Україні. І ми продовжимо працювати з Україною, щоб вони отримали підтримку, якої вони потребують: як від канадських військових інструкторів, так і в озброєнні», — сказав він. Крім того, премʼєр додав, що Канада планує виділити протягом шести найближчих років $25 млн на розвиток української демократії.