Зеленський проведе в Канаді зустріч із бізнесом. Квитки на неї коштують майже $1000

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Канади 1—3 липня зустрінеться з представниками влади та ділових кіл країни, при цьому один із заходів проходитиме на платній основі.

Про це повідомила журналістка, громадська діячка та письменниця Зоя Казанжи на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на цій «платній» зустрічі президент України має виступити з доповіддю на економічну тему.

«Так, на зустріч українців за кордоном із президентом України продаються квитки. І можна було пройти повз цю новину. Тому що така практика існує в тому ж самому Економічному клубі Канади і, до речі, на зустріч із Петром Порошенком теж продавали квитки. Порошенко виступав з доповіддю... Інших зустрічей з українською діаспорою, окрім тієї, за яку потрібно заплатити, не заплановано», — написала Казанжи.

Водночас речниця «Команди Зеленського» Ірина Побєдоносцева в коментарі the Бабелю не заперечила факт проведення «платної» зустрічі, але порадила звернутися до її організаторів.

«У графіку, а він, треба сказати, достатньо насичений на ці два з половиною дні, є зустріч президента України з керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади. Але, очевидно, йдеться про інший захід — це зустріч із представниками канадського бізнесу...Більше того, кажуть, що така практика продажу квитків, якщо справді йдеться про зустріч із бізнесменами, вона кумедна, звичайно, але існує і в Канаді, і в США. Але це знову ж питання до орагнізаторів», — розповіла Побєдоносцева.

Згодом у команді президента the Бабелю уточнили, що подію організовують Economic Club of Canada та Конгрес українців Канади, і Зеленський не має до цього жодного стосунку.

«1) президент виступає на запрошення організаторів, і до продажу квитків стосунку не має; 2) квитки — це нормальна практика для Канади та Америки; 3) президент дивиться на виступ у найпрестижнішому клубі Торонто як на важливу можливість залучити канадський бізнес до роботи з Україною», — наголосили в команді Зеленського.

На сайті Economic Club of Canada, який організовує зустріч, оприлюднено ціни на квитки, що варіюються від $89 до $990.

За даними пресслужби президента, окрім цього заходу заплановані зустрічі Зеленського з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, членами канадського парламенту, представниками ділових кіл та з українською громадою Канади.

Крім того, у Торонто глава держави візьме участь у міжнародній Конференції з підтримки реформ в Україні.

  • За часів свого президентства, 22—23 вересня 2017 року, Петро Порошенко відвідував Канаду з робочим візитом, де також зустрічався з представниками бізнесу і запрошував їх працювати в Україні.
  • На початку червня президент України Володимир Зеленський отримав від свого американського колеги Дональда Трампа запрошення відвідати США з офіційним візитом.
  • 22 червня виконувач обовʼязків голови СБУ Іван Баканов обговорив з американською стороною майбутній візит президента Володимира Зеленського до Вашингтона.