Сенцов: Я не тримаю образ на Афанасьєва, але це не зобовʼязує мене з ним спілкуватися

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Звільнений з російського увʼязнення режисер Олег Сенцов заявив, що не тримає образи на Геннадія Афанасьєва, який був одним з обвинувачених у справі так званих «терористів групи Сенцова» і свідчив проти режисера.

Про це він розповів на пресконференції за участі звільненого Олександра Кольченка.

«Колекціонування образ — це захоплення слабких. Якщо хочеш бути сильним, потрібно вміти прощати. У мене немає жодних образ, претензій до Афанасьєва і навіть до [Олексія] Чернія. У кожного своя доля. Я бажаю Чернію свободи, а Афанасьєву всього хорошого. Повторюю, у мене немає претензій до нього, але це не означає, що я повинен з ним спілкуватися», — заявив Сенцов.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
  • Станом на 9 вересня у клінічній лікарні «Феофанія» в Києві перебували вісім з 11 українців, яких відвезли до медичного закладу після повернення з російського полону в результаті обміну ув’язненими 7 вересня. Українські моряки, які повернулися з російського полону, проходять обстеження в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Наразі стан їхнього здоров’я оцінюють як задовільний.