«Стан здоровʼя задовільний». У військовому шпиталі розповіли, як проходять обстеження звільнені з полону моряки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Українські моряки, які повернулися з російського полону в результаті обміну ув’язненими 7 вересня, проходять обстеження у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Наразі стан їхнього здоров’я оцінюють як задовільний. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Наразі військові моряки, звільнені після утримання в полоні Росією, оглянуті консиліумами лікарів, їм проведено необхідне обстеження, призначено поетапне лікування. Медичне забезпечення здійснюється у повному обсязі, харчування — відповідно до призначених дієт (дієтичних столів), залежно від характеру їхнього захворювання», — зазначив генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

Він додав, що на сьогодні стан здоров’я українських моряків задовільний, але кожному потрібен час на лікування та обстеження. Також військовослужбовцям надають допомогу психологи та військовий капелан.

«Національний військовий-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» переведений на посилений режим роботи, весь особовий склад центру надає кваліфіковану медичну допомогу звільненим морякам, додатково створено резерв ліжко-місць», — додав Казмірчук.

  • Станом на сьогодні, 9 вересня, у клінічній лікарні «Феофанія» в Києві перебувають вісім з 11 українців, яких відвезли до медичного закладу після повернення з російського полону в результаті обміну ув’язненими 7 вересня.
  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
  • Після обміну 24 українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю в Києві, а інших 11 звільнених — до лікарні «Феофанія».