Вибори в Росії: у міській думі Москви майже половину місць отримала опозиція

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибори в Росії: у міській думі Москви майже половину місць отримала опозиція

Yegor Aleyev \ TASS via Getty Images

Представники опозиції отримали майже половину місць у міській думі Москви за підсумками недільного голосування, пише «Медуза».

Опозиція виборола 20 із 45 місць у Мосміськдумі. Як зазначає видання, Комуністична партія Росії перемогла у 13 округах, партії «Яблуко» — в чотирьох, «Справедлива Росія» — в трьох.

Як додає «Медуза», у Мосміськдуму потрапили 20 кандидатів «Розумного голосування» — проєкту засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Навальний повідомляв про перемогу кандидатів від проєкту у 24 округах із 45, але «за допомогою фальсифікацій» у чотирьох кандидатів, за словами Навального, «вкрали мандати».

Що стосується представників влади, то в думу обрали девʼять чинних членів фракції «Єдина Росія», які йшли самовисуванцями, а також троє чинних парламентарів із провладного обʼєднання «Моя Москва». Крім того, до парламенту пройшли 13 кандидатів-самовисуванців, яких, за даними «Медузи, підтримує мерія Москви. Ці кандидати і сформують фракцію «Єдиної Росії» в Мосміськдумі.