У Росії проходить Єдиний день голосування

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У неділю, 8 вересня, у Росії почався Єдиний день голосування, на якому росіяни оберуть 13 депутатів місцевих парламентів. В 16 областях і республіках обирають главу регіону, а ще в чотирьох — довибори в Державну Думу. Про це повідомляє МБХ медіа.

Сьогодні ж оберуть депутатів у Московську державну думу. Як відомо, від липня майже щодня проходили акції протесту проти недопуску до виборів незалежних кандидатів.

  • 17 серпня в центрі Москви пройшла серія одиночних пікетів на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму і підозрюваних в участі в масових заворушеннях.
  • У суботу, 10 серпня, в Москві пройшов узгоджений мітинг за вільні вибори в Московську міську думу і за звільнення фігурантів у справі про «масові заворушення». Акції солідарності проходили і в інших російських містах — у Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону.
  • 3 серпня в Москві пройшла чергова масова акція з вимогою допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів. Під час протестів затримали понад 800 осіб, а в розгоні мітингу брав участь ексначальник київського полку «Беркута» Сергій Кусюк.
  • 27 липня у Москві правоохоронці затримали понад 1000 активістів, які брали участь у масових протестах. Ще до початку протестів у активістів та опозиціонерів провели обшуки і затримали їх.