Вночі: Світоліна вибула з US Open, «Доріан» наближається до Канади, а Samsung запустила продаж смартфонів зі складаним екраном

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Світоліна програла в півфіналі US Open

Українська тенісистка Еліна Світоліна поступилася американці Серені Вільямс у півфіналі Відкритого чемпіонату США з тенісу (US Open) у Нью-Йорку. Світоліна програла Вільямс із рахунком 3:6, 1:6, повідомляє Укрінформ.

Для тенісисток це був шостий очний поєдинок. В активі Світоліної залишається єдина перемога над Сереною — на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Зеленський зустрівся з сенаторами США, яких не пустили в Росію

Американські сенатори Рональд Джонсон і Крістофер Мерфі зустрілися з президентом Володимиром Зеленським. Вони приїхали до Києва після того, як їх не пустили в Москву та взагалі заборонили вʼїзд у Росію.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський обговорив із сенаторами реформи в оборонній сфері, фінансову допомогу США для України, видачу російських паспортів на окупованому Донбасі та санкції для компаній, повʼязаних з «Північним потоком — 2».

У Польщі вбили українку

Національна поліція повідомила про вбивство українки на території Польщі. Дві країни розпочали розслідування та шукають злочинця.

Йдеться про 26-річну мешканку Львівщини, вбивство якої сталося 30 серпня в польському місті Сохачев. За даними поліції, до злочину причетний українець, який згодом втік до рідної країни.

Ураган «Доріан» наближається до Канади

Ураган «Доріан» сягнув узбережжя штату Північна Кароліна у США та наближається до Канади. Про це повідомляє Центр ураганів Канади.

Найбільш вірогідний маршрут руху «Доріана» в суботу пролягатиме на південь від атлантичних провінцій, а під кінець дня — через схід Нової Шотландії. До ранку неділі ураган може досягти східної частини Ньюфаундленду. Центр ураганів Канади попереджає про загрозу штормів з висотою хвиль понад 12 метрів.

Кількість жертв урагану вже становить 30 осіб.

Samsung починає продаж смартфонів Galaxy Fold зі складаним екраном

Компанія Samsung оголосила про початок продажу перших смартфонів Galaxy Fold із гнучким екраном, який може складатися вчетверо. Про це повідомляє BBC.

Продажі стартують 6 вересня, але поки лише в Південній Кореї. В інших країнах він зʼявиться пізніше: наприклад, у Великій Британії реліз запланований на 18 вересня.

Ціна телефона $1,980 (близько 50 тис. грн).

Це не перша спроба Samsung випустити цей смартфон. Наприкінці квітня Samsung відклала початок продажів смартфона з гнучким екраном Galaxy Fold і відкликала всі зразки для тестування, щоб перевірити повідомлення про поломку екранів.