NewsOne назвав позов Нацради про позбавлення каналу ліцензії «спробою отримати індульгенцію у нової влади»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Телеканал NewsOne вважає рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернутися до суду з проханням анулювати його ліцензію наступом на свободу слова. Про це йдеться в заяві телеканалу.

«Попри зміну влади в країні, українські ЗМІ продовжують працювати під тиском державних установ. Рішення Національної ради фактично відкриває дорогу для припинення мовлення одного з найбільш рейтингових телеканалів України — телеканалу NewsOne», — йдеться в заяві.

На думку NewsOne, Національна рада «відверто і цинічно продемонструвала своє нехтування правовими процедурами» і вдалася до брутального тиску на власних працівників для ухвалення такого рішення. «Імовірно, отримати індульгенцію за старі гріхи від нової влади важливіше, ніж дотримуватися демократичних принципів і відстоювати ідеали правової держави», — наполягають у NewsOne.

Канал звинуватив регулятора в упередженому ставленні та розкритикував акт перевірки, яку провела Нацрада. Усі звинувачення, згідно із заявою, не підкріплені цитатами висловлювань, через які канал звинуватили в розпалюванні ворожнечі.

«В умовах концентрації вертикалі владних повноважень в руках однієї політичної сили, створенні монокоаліції у Верховній Раді і неодноразових заяв представників нової влади про необхідність вирішення «проблеми» з незалежними інформаційними телеканалами, рішення Національної ради можна розцінювати як крок до узурпації влади і шлях до побудови автократичної держави, монополізації інформаційного простору країни з однією точкою зору на розвиток держави і суспільства», — наполягають в NewsOne.

Телеканал підкреслив, що відстоюватиме свої права в суді, та звернувся до українських і міжнародних державних органів і громадських організацій із закликом втрутитися у ситуацію.