Нацрада з питань телебачення проситиме суд скасувати ліцензію NewsOne

Автори:
Катерина Коваленко, Олег Панфілович
Дата:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила подати до суду з проханням скасувати ліцензію каналу NewsOne. Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні. За нього проголосували всі шість членів регулятора. «Перший пункт рішення ми трохи переформулювали. Тепер він звучить так: «Визнати розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі або ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі ТОВ «Новини 24 години» у період з 06.06.2019 по 08.07.2019», — озвучила в. о. голови Нацради Ольга Герасимʼюк першу частину рішення.

Телеканал звинуватили в порушенні абзаців 3 і 4 ч. 2 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», ч. 1 ст. 28 закону «Про інформацію», а також у тому, що NewsOne не виправив свої порушення, які Нацрада зафіксувала раніше.

«Другий пункт: звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення «Новини 24 години». Тут я хочу підкреслити, що Нацрада в жодному разі не закриває канали і не відбирає ліцензії. Ми звертаємося до суду, щоб він затвердив своє рішення. Тому що це справді дуже складне питання», — сказала Герасимʼюк.

Вона додала, що канал від сьогодні не припиняє мовлення. Герасимʼюк попросила не маніпулювати інформацією і підкреслила, що «канал працює, ніхто не втрачає роботу і не виходить на вулицю», поки суд не ухвалить рішення.

Підтримати канал на засідання прийшли народні депутати від «Опозиційної платформи — За життя» Олег Волошин, Нестор Шуфрич і Вадим Рабінович.

Проєкт рішення, яке ухвалили сьогодні, підготували на основі позапланової перевірки NewsOne. Про це раніше повідомив член Нацради Сергій Костинський. У діяльності каналу виявили докази розпалювання міжнаціональної ворожнечі та проросійську пропаганду.