Facebook видалила слоган «Це безкоштовно і так буде завжди» на головній сторінці

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Соціальна мережа Facebook змінила слоган. Замість «Іtʼs free and always will be» («Це безкоштовно і так буде завжди») на головній сторінці тепер написано «Іtʼs quick and easy» («Це швидко і просто»). Зміна слогану сталася вперше за більш ніж десятиліття й тепер звертає увагу на простоту та швидкість використання сервісу.

Зміни на головній сторінці соцмережі помітило видання Business Insider. Це знаменує собою відхід від риторики Facebook про безкоштовне використання платформи.

Після низки гучних скандалів, повʼязаних з передачею конфіденційної та особистої інформації, що добровільно передається Facebook під час реєстрації, став очевидним звʼязок між передачею даних і продажами Facebook цільової реклами.

Експерт з цифрового права Хосе Антоніо Кастільйо зазначив, що зміна слогану може бути повʼязана з прийняттям Європейським Союзом у травні 2019 року директиви 2019/770, яка прирівнює збір персональних даних до форми оплати.

«Facebook не безкоштовний і ніколи таким не був», — сказав Кастільйо. «Валюта Facebook — особисті дані користувачів. Соцмережа ніколи не була безкоштовною, тому що дані коштують великих грошей».